Vásárlás 15% kedvezménnyel

A TEJELVÁLASZTÁS TÁMOGATÁSÁRA TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐKKEL

Sikeres mellre helyezés lépésről lépésre

 

Helyezkedjen el kényelmesen

Az első időszakban érdemes ülőhelyzetben elkezdeni a szoptatást. Erre alkalmas lehet egy kényelmes fotel vagy hintaszék. A derék, a könyök megtámasztására párna használata javasolt. Fontos a kényelmes testtartás.

Csecsemőjét is helyezze kényelembe

Párnák segítségével a kisbaba kellően közel helyezhető a mellekhez. A csecsemőt az oldalára kell fordítani, úgy hogy a teste a mama testével szembe forduljon, a baba füle, nyaka és csípője egy vonalban legyenek, feje az anya könyökhajlatába kerüljön.

C- fogás

Szabad kezével támassza alá a mellét, úgy hogy a felül elhelyezkedő hüvelykujjával, és az alul elhelyezkedő ujjaival alulról fogja közre azt, úgy hogy a mutató és hüvelyk ujjával C betűt formázzon. Ezt követően kínálja fel mellét a babának gyengéden érintse meg ajkát a mellbimbóval. Ha épp elfordulna a baba, akkor keresőreflex segítségével, mindig abba az irányba keresik anyuk mellét, amelyik orcát érintik. Akkor helyes a ráharapás, ha a mellbimbó és bimbó udvar minél nagyobb felületét a baba a szájába vette. Húzza a babát olyan közel a testéhez, hogy az orra éppen csak érintse a mellet.

 

Forrás: www.lll.hu

Partnerek
Babbo bababútor